Siirry sisältöön

 “Saan hankkeesta teatterin ja draaman keinoja tulevaisuuden työkalupakkiin!” 

Hankeen harjoittelija Marko.
Tule Nähdyksi -hankkeen harjoittelija Marko Kauppila kertoo hankekokemuksistaan osana Diakin #opiskelijathankkeisiin -kampanjaa.

Marko Kauppila, sosionomi- ja kirkon nuorisotyönohjaaja -opiskelija. Harjoittelija Tule Nähdyksi -hankkeessa 

Olen Marko Kauppila ja opiskelen sosionomiksi ja kirjon nuorisotyönohjaajaksi. Teen harjoittelua Tule nähdyksi -hankkeessa. Olen päässyt hankkeessa osallistumaan tarinateatterin ryhmätyöskentelyyn sekä sen suunnitteluun.

Mikä on parasta hankkeessa tekemistäsi asioista? 

Ryhmätoiminta. Parasta niissä on ollut se, kun on saanut oivalluksia, kohdannut toisia ihmisiä, sekä päässyt kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita, joista on löytänyt tuttuja piirteitä, ja joiden kautta on päässyt oppimaan myös omasta elämästä ja toimintatavoista.

Millaisia asioita tai taitoja opit? Mitä hyötyä niistä on ollut myöhemmin työelämässä tai opinnoissa? 

Haaveenani on käyttää tulevaisuudessteatterin ja draaman keinoja työkalupakissani. Tähän liittyviä taitoja ja tahtoa hanke on muun muassa vahvistanut minussa. 

Haastoiko tai yllättikö jokin asia sinua erityisesti? 

Yllätykset ovat olleet tähän mennessä pelkästään positiivisia. Se, miten paljon esimerkiksi ryhmätoiminnoista saa irti, on ällistyttävää. 

Koetko, että hanke ja kehittämistyöt ovat sinun juttusi? Miksi kannattaa kehittää eri aloja, palveluja ja yhteiskuntaa? 

Vaikka hankkeessa on mielekästä olla mukana, en vielä osaa sanoa, onko se vahvasti minun juttuniKehittäminen on tärkeää jo senkin takia, että kaikki voisivat kokea tulevansa nähdyiksi. 

Miksi kannattaa tehdä osa opinnoista Diakin kehittämishankkeissa?  

Kehittämishankkeessa saa tuntea tulevansa kuulluksi ja vaikuttaa. Ne ovat myös hyviä väyliä oppia ja kehittyä.  


Tule Nähdyksi -hankkeen harjoittelija Marko Kauppila kertoo hankekokemuksistaan osana Diakin #opiskelijathankkeisiin -kampanjaa. Lue muiden opiskelijoiden tarinat hanketyöstä täältä!

Tietoa haastateltavasta:

Marko Kauppila, hankkeen harjoittelija, Diak

Tietoa blogista:

Tule nähdyksi -blogissa julkaistaan kuukausittain hankkeen toteuttajien kirjoituksia soveltavan teatterin merkityksestä nuorisotyössä ja nuorten elämän solmukohtien avaamisessa.